Maisemaa

Maisemaa

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Uutta ilmettä blogille ja pikkuisen asiaa agistakin

Uudistin hieman blogini ulkoilmettä. Suvi otti pyynnöstäni yhteiskuvan Nerosta ja Duminasta, jonka laitoin sitten blogiini.Keväthän on uudistumisen ja uuden kasvun aikaa, joten ajattelin, että blogiakin voisi hieman virkistää. Itse olen aika huono valokuvaaja, joten on parempi pyytää jotakuta toista kuvaamaan, niin saan esittelykelpoista materiaalia.

Sitten agilityasiaa. Eilen agilityvuorolla oli todella väljää. Meitä oli treeneissä vain kolme koirakkoa, joten aikaa oli ihan reilusti treenata mitä halusi. Minä halusin treenata etupäässä keppejä eri kulmista ja hypyn takaa.Nero on edistynyt ihan huimasti. Se osaa hakea keppien sisäänmenon itsenäisesti ja pujottelukin sujuu jo melko itsenäisesti. Poistimme verkkoja niin paljon, että enää viimeiseen väliin jäi yksi verkko. Tuo yksi verkko on vielä pidettävä, koska Nerolla meinaa lopussa tulla maltinpuute, mutta muuten kepit menee hienosti. Jopa vauhdikkaat ja eri kulmista sisäänmenot onnistuvat. Olen niin iloinen ja ylpeä, että edistystä on tapahtunut huomattavasti.
Tehtiin myös kontaktiharjoituksia puomilla. Kontaktit on vaikeita, koska Nero menee puomilla ihan älyttömän kovaa vauhtia ja minun on todella vaikea saada se pysähtymään oikeaan kohtaan. Onneksi treenikaverit auttavat loppupäässä palkkaamalla namilla ja pitämällä koiran puomin päällä. Sain pari suhteellisen hyvää onnistumista meidän taitotasoon nähden. Kontaktitreeniä olisi vaan tehtävä enemmän, että Nero hahmottaisi paremmin mitä siltä odotetaan.
Otettiin kolmen hypyn sarjaakin eli hyppy, rengas ja hyppy. Kaikki hypyt olivat samassa linjassa ja ensin ohjasin ensimmäisen hypyn kohdalta, sitten toisen ja lopuksi menin viimeisen hypyn taakse ja ohjasin koiran sieltä käsin. Nämä hyppysarjat menivät hienosti. Rengaskaan ei ole enää hankala, vaan Nero hyppää sen niin kuin tavallisetkin hyppyesteet.
Lopuksi otettiin vielä esteen kiertoja molemmilta puolilta. Niissäkään ei ollut muuta ongelmaa kuin se, että Nero kiersi siivekkeen liian läheltä ja hyppy meinasi jäädä matalaksi. Rima tippui aika monta kertaa. Varsinaisessa kiertämisessä ei ollut ongelmaa.
Treenien loppua kohden Nero alkoi kuumua enemmän ja malttamattomuutta oli havaittavissa. Minun piti olla aika tiukkana. Välillä komensin Neron maahan kun kuumuminen meinasi mennä yli. Totteli hienosti ja rauhoittuikin hyvin. Lopetettiin treenit hieman aiemmin, koska kaikki koirat alkoivat olla väsähtäneitä tiukoista treeneistä.
Minulle jäi hyvä fiilis treeneistä. Huomasin, että työ on tuottanut tulosta ja editymistä on tapahtunut. Erityisesti keppien edistyminen on minulle loistava asia. Olisi kyllä aika hieno juttu, jos saisin hommattua muutaman esteen kesäksi omalle pihalle, niin voisin treenata molempien koirien kanssa vaikka joka ilta. Pitää alkaa puhumaan asiasta kotona, jos vaikka oma timpuri tekisi muutaman hyppyesteen minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti