Maisemaa

Maisemaa

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kontaktitreenejä

Eilen sunnuntaina meillä oli agissa kontaktitreenejä koko kaksi tuntia. Osa porukkaa teki kontakteja hyppyjen takaa, mutta me tehtiin Neron kanssa ihan perusalkeita eli alastulon pysäytystä sekä puomilla että A-esteellä. Tarkoituksella en halunnut tehdä keinua, koska alastulot on vielä kaiken kaikkiaan huonossa jamassa. Sain muutamia tosi hyviä vinkkejä kontaktien treenaamiseen, joita sitten testasin Neron kanssa. Esimerkiksi namikuppi pitää laittaa kauemmas, että Nero ei unohdu mussuttamaan namia, vaan katsoo alastulolla kauemmas eteenpäin. Tietenkin Nero pitää ensin opettaa siihen, että kontaktilla on pysähdyttävä ja sitten saa palkan kauempana olevalta namikupilta. Treenaan nyt vaan pelkkää alastuloa eli en tee kokonaista estettä ennen kuin pysähdys on kunnossa.
Uutena ongelmana huomasin, että jos Nerolla on vauhtia puomille mennessä, niin ylösmenossa Nero hyppää kontaktialueen yli. Jos lähetys tapahtuu lähempänä eikä vauhti pääsee liian kovaksi ennen puomia, niin ylihyppyä ei tapahdu. Kontaktitreenit tekivät oikein hyvää. Ne kun on meille ne vaikeimmat tällä hetkellä. Mikä oli parasta koko treeneissä, oli se että Nero oli A-esteellä KOKO AJAN HILJAA. Kuumumista ei tapahtunut ollenkaan ja Nero keskittyi aivan loistavasti, vaikka kontaktitreeni onkin aika tylsää. Senkin huomasin, että minun omatekemät treeninamit on Nerosta aivan mahtavia.

Lauantaina tein taas kahdenlaisia treeninameja. Toisiin tuli jauhettua lohta ja toisiin jauhettua possunlihaa. Minusta on aika hauska kokeilla erilaisia variaatioita ja testata, mikä maistuu parhaiten koirille. Eikä noiden treeninamien tekeminen ole mitenkään vaikeaa tai aikaa vievää. Possu oli Neron mielestä herkullisempaa kuin lohi, mutta Dumina taisi tykätä taas lohesta enemmän kuin possusta.

Viikonloppu oli sään puolesta harmaa ja sateinen, mutta siitä huolimatta tuli ulkoiltua paljon. Itse asiassa sateinen sää voi olla aika virkistävä ja se selvästi selkeyttää ajatuksia. Koirat nyt nauttivat ulkoilusta säällä kuin säällä, vaikka Dumina inhoaakin kuralammikoita ja mutaa. Metsässä kumpikin juoksee täysillä. Se haittapuoli näissä kevään kurakeleissä on, että koirien tassut ja mahanaluset on pestävä joka lenkin jälkeen. Kevät on silti mahtavaa aikaa. Se on lupaus tulevasta kesästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti