Maisemaa

Maisemaa

torstai 2. kesäkuuta 2011

Tokopäivä Maaningalla

Tänään olimme Neron kanssa seuramme järjestämällä tokopäivällä Maanigan Haukkumajalla. Sinne oli kokoontunut 15 eritasoista tokoilijaa ja sinne oli järjestetty mukavaa ohjelmaakin.
Aluksi koirakot jaettiin pareihin rusettiluistelu periaatteella eli jokainen sai numerolapun ja saman numeron omistajat olivat sitten pareina. Minä ja Nero saatiin pareiksemme Lissun ja ihanan minimäyriksen. Sitten tehtiin pareittain erilaisia häiriötreenejä. Koiraa sai palkata ihan oman mielen mukaan.
Häiriötreenien jälkeen pidettiin pienet leikkimieliset kisat, jotka Rautiaisen Katja oli hienosti organisoinut. Porukka jaettiin kolmeen joukkueeseen ja se joukkue voitti, joka suoriutui kaikista annetuista tehtävistä nopeiten. Lajeina oli hulavannehyppyä, ympyrässä paikallaoloa, lelun kuljetusta, lakanan levitystä, jalkojen välissä pujottelua ja kontaktiseuraamista. Lajit eivät olleet niin helppoja miltä ne kuulostaa. :D Hulavannehypyssä koiran piti mennä vanteen läpi ja ohjaaja sai siirtyä vain sen verran eteenpäin kun vanne yletti. Koira joutui aina menemään uudestaan vanteen läpi ja ohjaaja eteni sitä mukaa kunnes oli maalipisteessä. Seuraava aloitti heti seuraavan lajin kun edellinen koirakko tuli joukkueesta maaliin. Ympyrässä paikallaolo eteni niin, että koira käskettiin ensimmäiseen ympyrään ja ohjaaja kiersi kartion. Koiran piti pysyä ympyrän sisällä odottamassa. Sitten koira käskettiin odottamaan seuraavaan ympyrään ja taas ohjaaja kiersi kartion. Sitten oli vielä kolmas ympyrä ja kun ohjaaja oli taas kiertänyt kartion, niin koirakko juoksi yhdessä maaliin, jossa seuraava koirakko odotti jo tehtäväänsä. Lelun kuljetuksessa koiran piti kuljettaa lelu ennalta osoitettuun ruokakuppiin  niin ettei ohjaaja koskenut leluun ollenkaan. Lakanan levitys tapahtui puolestaan niin, että koiran piti levittää rullalle kääritty lakana yksin niin ettei ohjaaja auttanut levittämisessä muulla tavoin kuin kannustamalla ja palkkaamalla.  Kontakstiseuraaminen olikin melko erikoinen. Ohjaajan piti kulkea koiran vierellä varpaillaan sipsuttamalla ja ympyrän kohdalla pyörähtää itsensä ympäri sipsuttaen. Koiran piti pitää kontakti koko ajan. Jos kontakti katkesi, niin ohjaaja ei saanut mennä eteenpäin vaan hänen piti sipsuttaa paikallaan niin kauan kuin koira oli taas kontaktissa. :D
Hikihän siinä hommassa tuli ja naurua riitti.
Kisailujen jälkeen lähdettiin sitten sisälle ja juotiin päiväkahvit. Kahvien jälkeen Tarja piti meille kurssin siitä miten tehdään treenipatukoita solmimalla matonkuteita. Kaikkihan innostuivat tekemään omanlaisiaan ja persoonallisiakin treenipatukoita. Oli todella hauska käsityöpaja. Minäkin innostuin tekemään kolme patukkaa ja aion kyllä duunailla niitä lisää myöhemmin.
Käsityösession jälkeen Rautiaisen Katja kertoi meille paljon asiaa mm. Korrien luennolta. Heräsi paljon ajatuksia ja kysymyksiä. Syntyi myös mukavaa keskustelua motivaatiosta, vireestä jne. Olen taas paljon viisaampi. ;)
Lopuksi syötiin vielä grillimakkaraa, salaattia ja muuta herkkua, joita Markkasen Anne oli ystävällisesti meille laitellut.
Minulla oli todella mukava päivä ja sain paljon mietittävää. Porukka oli leppoisaa ja huumori leimasi koko päivää.
Vielä ennen poislähtöä Suvi otti muutamia kuvia Nerosta, joten toivon mukaan saan laitettua tännekin jonkun uuden kuvan joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti