Maisemaa

Maisemaa

maanantai 8. elokuuta 2011

Tokoa ja pikkuisen jälkeä

Minulta meinaa jäädä tämä kirjoittelu ihan kokonaan, kun ei ole oikein ennättänyt. Minä yritän syksyn aikana parantaa tapojani ja kirjoitella enemmän.
Viime tiistaina treenasin Neron kanssa pääsiassa seuraamista ja pysähtymistä. Nero kun edistää ja poikittaa ihan jonkin verran seuraamisessa. Tein paljon käännöksiä molempiin suuntiin, että Nero joutui olemaan koko ajan valppaana mihin suuntaan mennään. Omasta mielestäni kontakti on parantunut huomattavasti.
Perjantaina sitten Marianne tuli meille ja mentiin rinteiden juurelle tekemään jälki Duminalle. Marianne opasti minulle, että miten jälki tehdään ja miten aloitetaan jäljen treenaaminen pentukoiralle. Dumina oli aika taitava. Se seurasi jälkeä suoraan nenä maassa. Marianne sanoikin, että voi tehdä jatkossa Duminalle pitemmän jäljen, koska se meni niin hyvin. Nyt pitää vaan treenata tätäkin muutamia kertoja viikossa siihen asti kunnes lumet tulee.
Kun Duminalle oli tehty jälki, niin sitten tokoilin hieman Neron kanssa ja Marianne toimi ylimääräisenä silmäparina ja antoi hyviä vinkkejä. Jatkossa minun pitää treenata paljon Neron kanssa takapään käyttöä eli aloitan treenit aina ensin lelulla niin kuin tähänkin asti, mutta aina ennen seuraamisosiota tehdään takaapäänkäyttöharjoituksia eli paikallaankäännöksiä vasempaan. Ei haittaa vaikka tekisin liikkeet hieman liioitellusti kädellä ja namilla avittaen kunhan Nero vaan tajuaa, että mitä minä haluan. Minä syytän itseäni näistä takapakeista mitä tokoilussa on tullut, koska en ole muistanut treenata kaikkia liikkeitä säännöllisesti kesän aikana. Kesä pisti omat aikataulut muutenkin uusiksi, joten nyt on pakko panostaa treenaamiseen enemmän.
Eilen eli sunnuntaina olin Kuopion koiranäyttelyssä tarkastamassa rokotuksia. Oli mukava ja erittäin mielenkiintoinen päivä. Opinpahan ainakin sen, että nuo koirien  rokotusten hoitaminen ei ole kaikille itsestäänselvyys. Paljon oli epäselvyyksiä ja huonoja merkintöjä. Jatkossa aion olla todella tarkka omien koirieni rokotustodistusten kanssa ettei tule sekaannuksia. Aina oppii uutta ja viisastuu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti