Maisemaa

Maisemaa

torstai 22. maaliskuuta 2012

Treeniä ja ruuan tuoksua

Viime sunnuntaina oltiin agiliitelemässä Neron kanssa. Paljon on edistystä tapahtunut meidän yhteistyössä tälläkin saralla. Minä olen pikkuhiljaa kehittynyt mielenhallinnassa ja sen seurauksena Nero on oppinut paremmin kuuntelemaan ja malttamaan, vaikka agiliitely onkin sille vastustamatonta puuhaa.
Tehtiin muutamia tosi onnistuneitakin pätkiä. Nero on ihan älyttömän nopea.

Tiistaina oli tokotreenit. Ensin meinasin jättää treenit välistä, koska monet asiat tuntuivat kaatuvan päälle, mutta onneksi sain itsestäni irti ja lähdin hallille molempien koirien kanssa.
Tein Neron kanssa luokkatreenin. Seuraamiset on edelleen ihan kamalat, mutta niille en ennätä tekemään mitään ennen seuraavia kokeita. On pakko mennä näillä eväillä mitä on. Muut liikkeet meni ihan suhteellisen hyvin, joten niistä en ole huolissani. Meidän toko-ohjaaja Tarja muistutteli minua mielikuvaharjoittelusta, omaan koiraan luottamisesta ja oman tyyneyden ja rauhallisuuden säilyttämisestä kokeissa. Hän on aivan oikeassa. Jos minä saan psyykattua itseni hyvään, iloiseen ja rentoon mieleen, niin kokeet menevät varmasti hyvin. Nero kun on tarkka poika ja se vaistoaa minun  mielialat.
Dumiksen kanssa treenailtiin perusasentoa ja maahanmenoja. Se on sellainen energiapakkaus. Pää heiluu puoleen ja toiseen, häntä heiluu innostuksesta, koko koiran kroppa huokuu energiaa, joka vaan odottaa purkautumistaan. Minua olisi välillä naurattanut kun Duminan olisi kamalasti tehnyt mieli mennä katsomaan häkeissä odottavia koiria, mutta taas toisaalta se ei oikein malttanut lähteä minun luota minnekään, kun palkkaa oli tiedossa. Pystyin melkein kuulemaan raksutuksen, joka kuului kun Dumis mietti, että kumpiko on kannattavampaa, sekö että jää emännän luo vai se että käy nuuhkimassa lajitovereita. Onneksi minä taisin olla sillä hetkellä kiinnostavampi tapaus. :D



Viime viikolla ostin koirille 10 kiloa lampaiden sisäelimiä. Mari tilasi omille koirilleen lihaisia luita ja itselleen lampaan jauhenlihaa Suonenjokelaiselta lammastilalta ja kysyi myös ystävällisesti minulta, että haluanko tilata jotain. Tilasin siis koirille "herkkupussin", joka sisälsi keuhkoja, sydämiä, munuaisia, kiveksiä, lihaa, läskiä ja ruokatorvia. Jauhoin sitten lihamyllyllä keuhkot ja lihat jauhenlihaksi ja pakastin annospusseissa. Munuaiset ja sydämet keitin ja kuivatin treeninameiksi. Tein myös toisenlaisia treeninameja, jotka totesin olevan molemmille koirille ihan superihanaa herkkua. Laitan tähän muistutukseksi itselleni treeninamien ohjeen. Muistanpahan joskus toistekin tehdä näitä.

Pässinpäiden herkkuset 

noin 700 g  jauhettua lampaankeuhko/-liha seosta ( tarkkaa painoa en osaa sanoa, kun en mitannut )
noin 6 kpl jauhettuja pässin kiveksiä
noin 1 tl murskattua valkosipulia
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
3 kpl kananmunia

kaikki sotketaan sekaisin ja mössö levitetään uunin pellille. Paistetaan sitten uunissa noin 200 asteessa niin kauan, että mössö kovettuu ( olisiko ollut tunnin tai kaksi, en katsonut kelloa ). Itse en antanut kovettua ihan läpi, vaan jätin osittain hieman pehmeäksi. Kun levy on paistettu, niin siitä voi pilkkoa haluamansa kokoisia palasia.
Tätä ohjetta voi varmaan soveltaa. Siihen voi laittaa mitä tahansa lihaa, mutta itse laitoin ohjeessa mainittuja aineksia, koska minulla nyt sattui olemaan niitä.
Meidän perheen miesväki oli sitä mieltä, että meillä oli ihan karmea haju, kun touhusin koirien treeninamien kimpussa. Paistuessa hajua kyllä tulikin, mutta kuivana ne namit ei haise läheskään niin paljon.

Jouduin muuten järjestelemään pakastimetkin uudestaan, koska koirien ruuille piti saada enemmän tilaa. Nyt iso arkkupakastin on ihmisten ruuille varattuna ja pieni kaappipakasti koirien ruuille varattuna. Minulla kun on tapana käydä aika ajoin Lemmikki Oy:llä ostamassa kerralla isompi satsi pakastelihoja koirille, joten hyvä että pakastin on nyt järjestyksessä.



Jeps, jeps, nyt pitäisi muutama päivä treenata Neroa tokokokeeseen varten. Olen välillä ollut katumapäällä, että ilmoittauduimme sinne kokeeseen, mutta pitää ottaa homma vaan treenin kannalta eikä pidä stressata. Nyt testataan kotitekoisten treeninamien vaikutus...vitsi, vitsi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti