Maisemaa

Maisemaa

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Nerolla jyllää hormoonit

Viikon verran ollaan jouduttu seuraamaan Neron mielenkiintoista järjenjuoksua. Naapurin narttukoirilla on juoksut ja Neron pää on hieman pehmeä siitä johtuen. Nero istuu sisällä ollessaan olohuoneen ikkunan edessä olevalla puusohvalla ja tuijottelee ulos tarkkaavaisena. Siinä se saattaa kytätä pitkiä aikoja odottaen, että naapurin koirat kulkevat ohi. Muuten Neron keskittyminen on todella huonoa tällä hetkellä.

Viime lauantaina kävimme tokokokeissa ja minun olisi pitänyt tajuta ettei nyt ole hyvä aika mennä kokeisiin, koska Neron keskittymisenpuute näkyy tokossa erityisen hyvin. Tällä kertaa koira oli sitä mieltä, että kaikilla koirilla on juoksut ja kaikki ihmiset on aivan ihania. Nero käyttäytyi todella erikoisesti. Minun hieman varautuneesta aussiesta ei ollut tietoakaan. Luoksepäästävyys menikin sitten täydellisesti eli 10 tuli. :D
Paikkamakuussa Nero vinkui lähes koko ajan. Molemmilla puolilla oli narttukoirat ja meidän Nerppa katseli niitä sillä silmällä koko ajan. Paikkamakuu meni huonoiten mitä meillä on ikinä mennyt.
Keskittymiskyvyn puute näkyi myös seuraamisissa. Nero haahuili ja haisteli. Hitsi, että minua otti pattiin!
Liikkeestä jäävät onnitui hyvin, samoin luoksetulo ja hyppy. Kokonaispisteet oli 152 eli ALO2-tulos. Sen minä päätin, että seuraavat kokeet meillä menee paremmin, vaikka eihän kakkostuloskaan huono ole, mutta minä tiedän koiran pystyvän paljon parempaan suoritukseen. Nero osaa kaikki liikkeet. Tämä oli vaan pieni takapakki, jota minä en jää märehtimään. Kunhan naapurin koirat on pitäneet juoksunsa ja Neron elämä tasoittuu, niin ilmoittaudumme taas jonnekin kokeisiin.

Agitreeneissä ollaan käyty ja niissä Neron motivaatio on todella korkea. Jopa tokokokeita seuraavana päivänä Nero oli agitreeneissä ihan mahtava. Kepeissä se on edistynyt todella hienosti ja verkkoja ollaan pystytty vähentämään koko ajan. Nero hakee hienosti kepit, jopa hypyltä. Agiesteet ovat Nerolle palkitsevia. Kontaktiesteet on meille todella vaikeita. Minun on todella vaikea saada hidastettua koiran vauhtia. Mitkään namit eivät toimi hidasteena puomilla, koska esteen eteneminen on mukavampaa kuin mitkään namit. :D No, me treenataan ja onnistutaan lopulta oppimaan kontaktitkin.

Eiliset tokotreenit teinkin Nerolle supermukaviksi. En tehnyt mitään tylsiä seuraamispätkiä tai muita alokasluokan juttuja, vaan harjoiteltiin pitkästä aikaa ruutua. Nero rakastaa ruutua!  Sinne saa mennä vauhdilla. Oli aika hienoa huomata, että koira muistaa liikkeen, vaikka ei olla treenattu sitä pitkään aikaan. Hienosti Nerppa tekikin. Vaikeutin hieman ruutuun menoa, että kierrätin koiran ensin kartion takaa ja sieltä sitten ruutuun. Nerolla oli hauskaa. :D Lopuksi tein vielä muutamia helpotettuja kaukoja.

Suvi on ottanut taas muutamia kivoja treenikuvia...
Olen yrittänyt saada hommattua Duminalle varakoiran paikkaa meidän tokoryhmään. Eli jos meidän treeniryhmästä on joku koirakko poissa, niin Dumina voisi treenata sillä paikalla. Meidän ryhmälle se sopisi, mutta seuran puolelta on selvittelyt kesken. Kysymys on varmaan lähinnä siitä, että paljonko joutuisin maksaan tällaisesta treenistä, joka tapahtuisi silloin tällöin. Duminalle ei ole virallista paikkaa missään muussakaan tokoryhmässä eikä minulla varmaan olisi mahdollistakaan treenata vielä yhtenä ylimääräisenä iltana viikossa hallilla, koska myös muilla perheenjäsenillä on omat menonsa ja pojan koulukin vaatii äidin apua. Helpottaisi kummasti tilannetta, jos Dumis pääsisi samaan ryhmään Neron kanssa, niin voisin treenata molempia koiria samalla kerralla. Jos tälläinen varakoirajärjestely ei onnistu, niin minun on varmaan käytävä Dumiksen kanssa sitten jossain yksityistunneilla, että saadaan tukea ja neuvoja treenaamiseen. Nyt odottelen mielenkiinnolla, että mitä mieltä hallistus ja tokovastaavat ovat asiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti