Maisemaa

Maisemaa

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Pakkasia on pidellyt

Pari viikkoa on ollut koviakin pakkasia. Onneksi nyt näyttäisi olevan lauhempaa ja päästään koirien kanssa kunnolla lenkkeilemään. Viime sunnuntaina eli tasan viikko sitten näytti mittari -36 astetta. Ei siinä kamalan pitkiä lenkkejä tee mieli tehdä, vaikka kuinka paljon päälleen laittaisi. Molemmat koirat nostelivat lenkillä tassujaan ja varsinkin Duminalla oli aina kova kiire kotiin.
Pakkasesta huolimatta käytiin sunnuntaina Neron kanssa agilityharjoituksissa. Huomasi kyllä kaikista treeneihin tulleista koirista, että lenkkeily on jäänyt vähemmälle pakkasten vuoksi. Hieman oli rauhattomuutta ilmassa. :D No, kaikki kuitenkin treenasivat ihan onnistuneesti ja tehtiin suurin osa ajasta pientä radan pätkää. Jokainen teki oman taitotasonsa mukaan. Edistyneemmät vetivät koko radan yhteen putkeen ja molempiin suuntiin, kun taas vasta-alkajat niin kuin me Neron kanssa, tehtiin pienemmissä pätkissä. Neron liiallinen energialataus näkyi etenkin kepeissä. Keppien suorittaminen ei ollut läheskään niin tarkkaa kuin parina aiempana kertana on ollut. Minun pitäisi treenata juuri tuota kovassa vauhdissa kepeillä tulemista.

Tiistaina tokoiltiin. Minulla oli nyt molemmat koirat mukana tokotreeneissä. Olemme sopineet treeniryhmän kanssa, että jos joku koira on poissa, niin otetaan vuorotellen poissaolijan paikalle joku omista tuuramaan. Monella meillä on kaksi koiraa kotona ja toinen koira ei kuulu mihinkään ryhmään, joten tällä tavalla saadaan edes joskus ohjattua treeniä niillekin.
Nero teki todella loistavaa työtä seuraamisessa. En sitten tiedä, että vaikuttiko siihen Duminan läsnäolo ja siitä johtuva "sisaruskateus" vai alkaako Neron hormoonit olla taas palautuneet normaaleiksi. Varmaan molempia. Oli kuitenkin hienoa huomata, että Nero osasi ja halusi tehdä taas hommia oikella tavalla. On se vaan niin mahtava koira!
Duminan kanssa aika meni lähinnä uuden ympäristön katseluun. Kyllä me hieman treenattiinkin, mutta lähinnä vaan yksinkertaistettuja juttuja. Kosketusalustaa tehtiin, koska se on Duminalle kivaa puuhaa ja sillä lailla sain sen innostumaan minun kanssa touhuamisesta. Maahanmenon treenaamiseen sain tosi hyviä vinkkejä treenikavereilta. Itse on ollut tajunnutkaan, että olin palkannut väärästä asiasta. :( Nyt vaan pitää palata hieman takapakkia ja aloittaa oikeasta asiasta palkkaaminen.
Duminalle teki hyvää myös joutua olemaan häkissä hallilla sillä aikaa kun toisilla koirilla oli treenivuoro. Minä palkkasin sitä nameillä hiljaa olemisesta. Neron treenivuorolla Suvi toimi namiautomaattina Duminan häkin vieressä. On aika hyvä oppia olemaan nätisti häkissä ja odottamaan, koska näillä kovilla pakkasilla ei voi ajatellakaan jättävänsä koiria autoon treenien ajaksi. Yllättävän hyvin Duminakin sitten loppujen lopuksi osasi olla, kunhan ensin tajusi, mitä siltä odotetaan.

Duminalla on tällä hetkellä karvanlähtöaika. Meillä imuroidaan melkein joka päivä. Eilen leivoin pullaa ja laitoin koirat siksi aikaa kodinhoitohuoneeseen ettei pullataikinaan leiju karvoja. :D Palkaksi ne sai sitten puolikkaan pullat kun olin saanut paistamisen loppuun.

Tänään olisi sitten agilitytreenien vuoro. Onneksi on lauha keli, niin Nero saa päästellä enimmät höyryt kunnon lenkillä ennen treeneihin lähtöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti