Maisemaa

Maisemaa

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Möllitoko 20.9.2011

Eilen käytiin möllikokeissa. Lähtökohta ei ollut mikään helppo, koska olin istunut liikenneruuhkassa puolitoista tuntia ja kotona olin käynyt vain koirat hakemassa. Nero ei ollut päässyt edeltävästi kunnon juoksulenkille, mikä oli omasta mielestäni aivan ehdotonta ennen kokeisiin menoa. Kaikki ei vaan mennyt eilen oikein suunnitelmieni mukaan. Normaalisti olisinkin ennättänyt käyttää koirat juoksemassa ennen möllejä, mutta perhanan säiliörekka kun meni tukkimaan koko moottoritien eikä liikenne sujunut normaaliin tahtiin. No, sen mukaan oli mentävä ja eikä lopputulos ollut kuitenkaan mikään katastrofi.

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS                                              10
PAIKALLA MAKAAMINEN                                        8        ( vino loppuasento )
SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ                                8,5      ( perusasento edessä, vähän edessä seuratessa )
SEURAAMINEN TALUTTIMETTA                              9        ( paljon parempi kuin hihnassa, vähän edessä )
MAAHANMENO SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ    9  ( reagoi hyvin käskyyn, maiskutti, pieni ääni )
LUOKSETULO                                                               9,5  ( vähän vajaa loppuasento, vauhti hyvä )
SEISOMINEN SEURAAMISEN YHTEYDESSÄ         0     ( ei reagoinut hyvin ekalla kerralla, painaa seuruussa, toisella kerralla osasi jo )
ESTEHYPPY                                                                    7  ( pientä tepsuttelua, kiersi eteen )
KOKONAISVAIKUTUS                                                 9   ( kivaa yhteistyötä, keskittyy tehdessään, nuoren koiran virheitä, seuraamisen painamiseen puututtava )

Kaikkiaan siis 156,5 pistettä. Kuitenkin edellistä parempi eikä ihan täysin huono suoritus. Hieman olin pettynyt seisomiseen seuraamisen yhteydessä, mutta tietääpähän missä on tehtävä töitä. Hypyn ongelmat tiesinkin, joten siihen olen ihan tyytyväinen. Moni asia meni kuitenkin loistavasti ja mölleistä jäi mukava fiilis. Nero oli innokas tekemään töitä eikä äännellyt pahemmin vaikka ei ollut saanutkaan purkaa liiallista energiaansa ennen suoritusta. Tuomarina oli Ari Markkanen, joka antoi paljon hyviä kommentteja ja arvio jokaista suoritusta koiran sen hetkisen tason mukaan. Tuomari arvio myös, että se miksi Nero on alkanut painamaan minun jalkaa seuratessa, johtuu kasvaneesta vireestä eli Nero on alkanut tykkäämään tokoilusta enemmän ja vire kasvaa. Kiva kuulla, että Nero tykkää tokoilusta. :D Meillä on kuitenkin ihan hyvä suunta, koska tulokset nousee hitaasti, mutta varmasti. Seuraavaksi voisi olla jo ykköstulokseen mahdollisuus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti