Maisemaa

Maisemaa

torstai 13. syyskuuta 2012

Terveet silmät

Jo otsikosta voi päätellä, että koirat on jälleen kertaalleen silmätarkastettu. Eilen käytin molemmat joukkotarkastuksessa ja Jari Aho totesi, että sekä Nerolla että Dumiksella on terveet silmät. Tarkastus oli Nerolle jo kolmas ja Dumikselle toinen. Olen iloinen, että taas voidaan porskutella hyvillä mielillä eteenpäin.
Ensi keväänä on sitten jossain vaiheessa vuorossa Dumiksen lonkka-, kyynärä- ja selkäkuvaus.

Eilen sain myös ensikosketukseni Muschin koiranruokaan kun kävin hakemassa ilmaisen kana-ateria pötkön Kuopion Topista ja Tessusta. Muschilla on joku kampanja, että ne jakavat 10 000 kana-ateriaa ilmaiseksi kaikkille fb-tykkääjille. Minä siis tilasin etukupongin sähköpostiini ja kävin hakemassa ilmaisen aterian koirille. Tulihan sitä sitten samalla ostettua muutama muukin lihapötkö kokeeksi. Tosi tehokas tuo Muschin kampanja, jos kaikki ilmaisaterian hakijat ostavat samalla kertaa muutakin. Saahan nähdä mitä koirat tykkäävät. Tai oikeastaan ei tarvitse edes arvailla mitä ne tykkäävät, koska ainahan niille on raaka liha kelvannut, kaikki liha. :D

Ai niin, viime sunnuntaina oli ensimmäiset agitreenit kesän jälkeen hallissa ja uuden ryhmän kanssa. Olihan mielenkiintoinen kokemus. Meidän ryhmä koostuu melkoisen eritasoisista koirakoista. Osa on aloittelijoita, mutta jo nyt ihan huippuja ohjauksissa ja hyppyesteillä. Kontaktit ja kepit on vaan enää vaiheessa. Osa koirakoista on puolestaan estevarmoja, mutta koirilta puuttuu into ja tekemisen riemu. Osa on sitten kaikessa hyviä. Nero on ehdottomasti porukan nopein ja innokkain. :D Taitotaso ei meillä vielä päätä huimaa, mutta kepit ja kontaktit alkavat olla pikkuhiljaa kunnossa. Niitähän me ollaan paljon kesällä treenattukin. Minä olinkin todella ylpeä Neron kepeistä sunnuntaina. Ensimmäinen kerta hallissa nyt ei vielä paljoa kerro, mutta jos meininki jatkuu samana koko talven, niin aika lailla hermoille käyvää voi tulla. Nero oli normaalia enemmän liekeissä. Suurin syy siihen voi olla hallissa vallitseva meteli. Muutamat koirat haukkuivat odotusvuorollaan. Nero oli odottaessa hiljaa, mutta kentälle päästessä se alkoi kuumua. Pitää nyt katsella, että miten treenit etenevät.

Eiliset tokotreenit jäivät nyt väliin koirien silmätarkin takia, mutta perjantaina meillä on treeniryhmän oma palaveri, jossa katsotaan aiemmin kuvattuja videoita treeneistämme ja puhumme treenisuunnitelmistamme. Kai sitä pitäisi tehdä tarkka suunnitelma etukäteen ihan paperille kirjattuna. Pitäisi kirjata myös omat tavoitteet ylös. Muutamia kokeita olen katsellut vielä tälle vuodelle. Aion käydä vielä parissa alokasluokan kokeessa ja ensi vuoden kesään mennessä tavoittelen avoimen luokan korkkausta. Siinähän sitä onkin jo tavoitteita ihan mukavasti. Meillä on suunniteltu tarkkaan ryhmässä, että miten jokainen treenikerta etenee.
 

1) Isot liikkeet (ruutu, merkki, luoksetulo, ohjattu, pitkät

seuraamiset...) 8 min/koira

2) Yhteisliikkeet ympyrässä/rivissä (eli häiriökontaktit, häiriöseuraamiset, käännökset paikallaan, jäävät...) 15 min  (kukin keksii ja käskyttää vuorollaan yhteistreenin)

3) paikkamakuu/istuminen 10 min (kukin käskyttää vuorollaan)

4) pienet liikkeet (seuraamisen käännökset, jäävät, kake, hyppy, nouto,

tunnari...) kaksi ryhmää yhtä aikaa, kummastakin ryhmästä yksi koira voi olla vielä paikkamakuussa sillä aikaa kun toinen tekee liikkeitä ja kaksi ryhmäläistä kommentoi ja auttaa suorittavaa koirakkoa: 10 min x 5 kahden koirakon satsia

 

Yksilötreenien suunnitelma kullekin kerralle mietitään etukäteen ja tuodaan hallille lapulla.
 
 
Uudella systeemillä jokainen koirakko saa enemmän treeniaikaa ja treeneihin tulee vaihtelua. Suunnitelma muotoutuu sitten pikkuhiljaa käytännön mukaan. Nyt vaan pitää tehdä itselleen jokaiselle kerralle paperille suunnitelma "isoista" ja "pienistä" liikkeistä. Jotenkin olen taas löytänyt sitä kipinää tähän tokoiluun. Tuntuu jopa ihan mukavalta, jos mentäisiin Neron kanssa kokeisiin.
Pitää tänään aloittaakin treenikertojen suunnittelu.
 
 
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti