Maisemaa

Maisemaa

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Monenlaista tohinaa

Kesäkuussa Tuiren luona käymässä.
Kaikki tämän päivityksen kuvat otti Tuire Finska-Koponen


Viime viikon agilityt jäi väliin, koska meidän treenivuorolla oli möllikisat eikä me olla vielä valmiita agimölleihin, joten jäimme kotiin huilailemaan.
Tiistaina oli tokottelua ja oikein mukavaa tokottelua olikin. Treenattiin Neron kanssa noutokapulan tuomista ja pari kertaa otettiin hyppyäkin.
Tehtiin pari ryhmässä paikallaoloa. Ensin tehtiin paikallaolo istumalla ja sitten makaamalla. Paikkamakuun suoritin niin, että menin piiloon ja sehän menikin ihan loistavasti. Nero makasi paikallaan kuin tatti, vaikka minä olin poissa näkyvistä. Paikallaolo istualtaankin meni hienosti. Nero ei aikonutkaan liikahtaa paikaltaan. Kävin palkkaamassa sitä kerran.
Lopuksi tehtiin ryhmässä häiriöharjoituksia. Aivan samanlaisia kuin pentukursseilla tehdään eli ollaan ringissä ja koira perusasennossa sivulla. Yksi koirakko kerrallaan kiertää rinkiä ja jokainen yrittää pitää kontaktin yllä omaan koiraansa. Tässäkin asiassa totesin, että edistytty ollaan. :D Pariin otteeseen Neron katsekontakti meinasi herpaantua, mutta muutamalla napakalla kiellolla kontakti alkoi pikkuhiljaa pysyä paremmin. Tämä oli todella hyvä harjoitus pitkästä aikaa. Mukavaa vaihtelua.Lauantaina pesin molemmat koirat. Siitä onkin aikaa kun viimeksi pesin ne oikein shampoolla. Nyt meillä on kaksi puhdasta ja hyvälle tuoksuvaa koiraa kotona. Toisaalta Nero oli jo sunnuntaina sitä mieltä, että kuraojassa on aivan ihanaa läträtä. :D


Perjantaina meille piti tulla eräs ihminen hieromaan koiria, mutta hän sairastui. Onneksi Outi K. pääsi sunnuntaina hieromaan Neroa, jolla on ollut takapään lihakset melko jumissa. Käsittely meni odotettua paremmin. Nero antoi Outin tutkia ja käsitellä hyvin. Aika nopeasti Nero rentoutui. Ainoastaan kipupisteiden käsittelyn aikana Nero ilmaisi lievää levottomuutta, mutta rauhoittui aika pian uudelleen.Ohjeita Neron lihasten kuntoutukseen/rentoutukseen

ONGELMAT: Selän ja lantion kiinnityskohdan lihakset kipeänä ja jumissa, kaulan alue ja lapaluut jumissa

-          Takajalkojen taakse ja eteen venytteleminen aina ennen ja jälkeen treenien, venyttely suoritetaan niin, että jalkasuunnataan mielummin hieman kehon alle kuin ulospäin sivusuunnassa. Etujaloille samanlaisia venytyksiä kuin takajaloille. Tämä venyttely onnistuu parhaiten siten, että koira seisoo.

-          Selkälihaksistoa sivellään ja tunnustellaan, että onko kuumotuksia ja seurataan sitä että reagoiko koira tunnusteluun ja sivelyyn esim. lihaksia värisyttelemällä

-          Takajalkoja voi  taivuttaa lonkon kohdalta ulospäin, mutta koiran tulee olla makuuasennossa ja jalan pitää olla ”kasassa” eli ei venytysasennossa. Käsillä tuetaan jalkaa/lonkkaa molemmilta puolilta.

-          Koiran lapaluidenlihakset pitää ensin lämmitellä ennen kuin aloitetaan lapaluiden venyttely. Käden sormien pitäisi normaalitilanteessa mahtua puoleen väliin asti Neron lapaluun alle .

-          Koira on seisoma-asennossa ja yriteään saada koira taivuttamaan kaularankaa alaspäin niin paljon, että selkäranka menee köyrylle. Tämän voisi opettaa koiralle namin avulla.

-          Koiran pää pyritään kääntämään kevyesti  molemmille sivuille esim. namin avulla.

-          Lihakset eivät saa koskaan olla aivan kylmät kun venytyksiä ja hierontaa tehdään, mutta aivan kuumanakaan ne eivät saa olla.

-          Agitreenien jälkeen olisi hyvä tehdä ainakin pientä ravistelua iholle ellei ennätä tekemään venyttelyjä.

-          Frisbeen heittely on nyt parin viikon tauolla ja kontaktiesteitä pitää tehdä huomattavasti vähemmän kuin tässä kesän aikana ollaan tehty. Nämä kaksi asiaa voivat olla osatekijöinä Neron lihasjumeille.

En tiedä osaanko kirjoittaa kaikki ohjeet oikein ylös, mutta osaan toivottavasti tehdä liikkeet oikein, koska Outi neuvoi ja näytti ne. Hieronnan jälkeen Nero oli jotenkin hyvässä mielentilassa. Se halusi pussailla Outia. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti